Sveriges råaste Lamborghini för 5,5 milj: ”Brutal på alla sätt och vis”

Tycker du också att Lamborghini Urus blivit för vanlig? Då kan det vara läge att slå till på Blockets dyraste SUV – en Mansory Lamborghini Urus. För 5,5 miljoner får du rena monsterbilen. 
– Det är en brutal bil på alla sätt och vis, säger Argetim Capri, vd för Bilfirman i Nybro. 

Redan i sitt originalutförande är Lamborghini Urus en bil som sticker ut rejält, och inget för den blyge. Bland ägarna finns kändisar, ICA-handlare och startup-miljonärer. Men med tanke på att det rullar 73 bilar på svenska vägar finns risken att du möter en likadan. 

Då kan det vara läge att slå till på en betydligt mer speciell och personlig Urus. Nu säljs en Mansory Lamborghini Urus i Småland. Bilfirman i Nybro har ett exemplar av den omtalade modellen till salu för, håll i er nu, 5,5 miljoner kronor. 
– Jag tycker att det är en komplett bil, snabb och komfortabel, men ändå femsitsig. Vissa tycker inte att Mansory gör bilen snyggare, men det tycker jag, säger Argetim Capri. 

Framtill är bilen omgjord med en hel massa kolfiber med spännande former på ventiler kanter och vingar. Hela motorhuven är i kolfiber, liksom skärmbreddarna och backspeglarna. Nertill finns en speciell kjol med Mansory-rand. 

Bilen avslutas med en utdragen bakskärm i kolfiber och under den nya bakre stötfångaren finns diffusorer flankerade av fyra stora ändrör. Runt bakrutan ovanför finns inte en, utan två stora spoilers i kolfiber, som skänker bilen ny karaktär. Hjulen är i den imponerande dimensionen 24” med speciella Mansoryfälgar som bara dem kostar en förmögenhet. 

Motorn har heller inte klarat sig undan från Mansorys behandlingar. Originalet är på 650 hästkrafter, men det här exemplaret har hela 800 hästkrafter. En original Urus toppar 305 km/h, den här lär vara snabbare. 

– Det är väldigt stort intresse för bilen, många hör av sig, men man ska ha pengarna också. Mycket talar för att den kommer att säljas utomlands, de köparna gör stora valutavinster på svenska bilar och tycker att ju dyrare bil ju bättre, för då blir vinsten större. Många bilar exporteras just nu, säger Argetim Capri.