Sveriges lyxigaste Mercedes säljs: 1000 SEL med extra allt

Nu säljs en av Sveriges lyxigaste Mercedes-bilar på auktion. Mercedes-Benz 1000 SEL har benutrymme som inte ens basketstjärnor kan klaga på. Sätena är i specialläder och du omges av valnötsträ och elektriska dryckesbord för dina förfriskningar. Är resan tråkig kan du se på VHS-video. 

På 1980-talet och i början av 90-talet var Mercedes 500 eller 560 SEL bland det lyxigaste du kunde köra, eller åka i om du hade förmånen att ha en chaufför. Men för den som ville vara värst fanns det faktiskt en 1000 SEL. Specialversionen av Mercedes lyxbil byggdes av tyska Trasco Bremen. Nu säljs ett sällsynt fint exemplar på svenska auktionen Bidders Highway.

Bilen har visserligen inte 10 liters cylindervolym som namnet kan antyda, utan under huven ruvar den silkeslena V8:an på 5,6 liter från Mercedes 560. Men bilen är kraftigt förlängd och erbjuder ett enormt benutrymme, värdigt basketstjärnor, för två åkande i baksätet. De kan njuta av högsta komfort. De åkande sitter omgivna av elmanövrerade gardiner och elstyrda dryckesbord i valnötsträ. Bilen har en tidsenligt VHS-video där de åkande kan njuta av filmer i 15-tummaren. 

Den aktuella bilen är den allra sista modellen av 560-modellen med W126-kaross och byggdes ursprungligen för en kund i Japan. Bilen har bara gått drygt 11 000 mil på alla år och är i excellent skick. Den är mycket påkostad och har bland annat fått en helt ny läderklädsel med två sobra färger. 
– Här har samma ägare vårdat om bilen väl och kostat på bilen en omfattande genomgång. Ett fantastiskt och lågmilat exemplar av en modell som verkligen inte växer på träd! uppger Bidders Highway.

Den som vill ha en verkligt stilfull limousin har en unik möjlighet. V8-motorn på 5,5 liter och 279 hästkrafter uppges gå lika silkesmjukt som när bilen lämnade fabriken 1991 och passar bra för dagligt bruk. 

– Trots över 30 år på nacken så erbjuder den fantastiska vägegenskaper, komfort och tillsammans med den uppgraderade mediasystemet kan med enkelhet användas för dagligt bruk i många år framöver. Passar lika bra framför Casino de Monte-Carlo som på Tyska autobahn, uppger auktionshuset.