Svenske skidstjärnans monsterbil söker ny ägare

Svenske skidstjärnan Jens Byggmark väckte stor uppmärksamhet när han körde Gumball 3000 i en ombyggd BMW Z4 GT3. Monsterbilen var ombyggd med en V8-motor och hade helt galna prestanda. Nu säljs bilen vidare på auktion. 

Alpinstjärnan Jens Byggmark körde Gumball 3000 för några år sedan i en bil som väckte större uppmärksamhet än många Lamborghini och Ferrari. Bilen var en ombyggd BMW Z4 som gjorts om till en replika av BMW Z4 GT3. 

Karossen hade blivit både breddad och rejält förvandlad med hjälp av ett karosspaket som gör att bilen är allt annat än diskret. Den stora bakspoilern är kronan på verket som gör att ingen kan missa bilen. 

I vanliga fall har en BMW Z4 35i en rak sexa på tre liter, men här är den utbytt som en råstark BMW S65 V8 på fyra liter. Motorn växlas med en sexväxlad sekventiell växellåda. Exakt effekt anges inte, men bilen hade inga problem att hålla jämna steg med Ferrari-bilar under Gumball 3000. 

Inuti bilen finns en störtbur, OMP-ratt med kontrollpanel, två Sparco racerstolar med selar, platta dörrpaneler i kolfiber, hydraulisk handbroms. Bilen beskrivs som varande i gott skick, men några små stenskott och repor finns. Bilen säljs nu på nätauktionen Collecting Cars och finns kvar i Sverige, men det är inte Jens Byggmark som äger den. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester