Svenske Peters bygge: Volvon får V10-motor från Lamborghini

Svenske bilbyggaren Peter Björck trodde inte att han skulle klara den omöjliga utmaningen: en Volvoghini. 
Men nu sitter Lamborghini-motorn på plats i en 45 år gammal Volvo 245. 
– Största problemet är att det är trångt mellan styrningen och oljempumpen, berättar han. 

Svensken Peter Björck har gjort succé med sitt utmanande bilbygge på Youtube. Han har kommit en bra bit på väg med att förena V10-motorn från en Lamborghini Gallardo med en Volvo 245 från 1974. En av de största utmaningarna var att svetsa ihop det spruckna motorblocket på V10-motorn, men det har Peter nu klarat. 

Nu är motorn på plats, men Peter håller på att hitta speciallösningar för att få plats. Den är ännu inte så långt ner som Peter skulle önska. För trots allt är skillnaden mellan en B20-motor och V10:a monumental. 

– Min första plan med att ha motorn så mycket original som möjligt kommer inte att hända, det blir för mycket problem, säger han i den senaste episoden på Youtube.

Flera internationella biltidningar har uppmärksammat Peters Volvoghini och många tittare är entusiastiska. När V10:an är klar ska den även ha turbo. 
– Att få drygt 500 hästkrafter i den här Volvon vore riktigt härligt, har Peter sagt. 

Allt annat kommer Peter Björck att behålla: interiören, lacken, däcken och fälgarna. Projektet tros vara det första med en Lamborghini-motor i en 240, tidigare har det byggts ett antal Volvetter, då Volvobilar fått Corvette-motorer. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester