Svenska Karin tar över som högsta chef för Mercedes lastbilar

Svenska chefer verkar stå högt i kurs inom Daimler. 
Först blev Ola Källenius koncernchef – nu tar Karin Rådström över ledningen för Mercedes-Benz lastbilar. 
– Vi är mycket glada att få välkomna Karin till vårt globala ledarteam, säger Martin Daum, styrelseordförande för Daimler Truck AG och ledamot i styrelsen för Daimlerkoncernen.

Svensken Ola Källenius tog över rodret på Daimler-koncernen för 1,5 år sedan och har haft en tuff resa med utsläppsböter och coronapandemin. Men ledningen för Daimler verkar tycka att svenska chefer är rätt melodi. För om några månader tillträder nästa svenska toppchef inom Mercedes-Benz-varumärket. 

Karin Rådström tar över den högsta ledningen för Mercedes-Benz Trucks. Bakom sig har Karin en fantastisk karriär på Scania. Senast som försäljnings- och marknadsdirektör. 

– Vi är mycket glada att få välkomna Karin till vårt globala ledarteam. Hon har rika internationella erfarenheter från nyttofordonsindustrin och dokumenterad erfarenhet när det gäller att skapa kundfokuserad försäljningsorganisation och varumärke, säger Martin Daum, styrelseordförande för Daimler Truck AG och ledamot i styrelsen för Daimlerkoncernen.

Jobbet som försäljningsdirektör på Scania verkar vara en riktig språngbräda till de verkliga toppjobben inom lastbilsindustrin. Volvos nuvarande vd Martin Lundstedt har tidigare innehaft det jobbet, och även Scanias nuvarande vd Henrik Henriksson har ett förflutet som försäljningsdirektör. 

Karin Rådström har tvingats att sitta i karantän nästan ett år efter att hon sade upp sig från Scania, på grund av konkurrensregler. Men den 1 februari får hon börja sitt nya toppjobb i Stuttgart i Tyskland. Hon började på Scania som trainee 2004 efter sin examen på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Rådström efterträder Stefan Buchner, som gick i pension i oktober 2020.

Köp din Mercedes-Benz online

Senaste nytt