Svensk byggde om Porsches värsting till rallymonster

Porsche 911 GT3 RS är i vanliga fall en av världens bästa banbilar och kostar flera miljoner kronor. En svensk ägare har byggt om sin bil för att kunna köra rally med värstingen. Resultatet är rena festen för ögonen – och nu är bilen till salu.  

Porsche 911 GT3 RS är många banentusiasters drömbil, men här har den på uppdrag av en svensk ägare byggts om till en mycket potent rallybil som klarar tuffa tag på grusvägar. Det häftiga bygget är gjort av tyska Motopark som på uppdrag av en svensk ägare skapade en otrolig gatlegal rallybil. Nu säljs bilen via Collecting Cars.

Bilen har underredesskydd och stänkskydd som skyddar från stensprut. De stora frontmonterade extraljusen kan få en mörk vinterväg att bada i ljus, dessutom ger de bilen en iögonfallande uppsyn.På taket finns ett luftscoop för att få in mer friskluft i bilen. För den som vill sladda och göra konster så finns det både en manuell handbroms och en switch för att stänga av ABS-systemet. 

Porsche 911 GT3 RS har banegenskaper i särklass, för att anpassa den för rallyskogen fick bilen Reiger Racing-fjädring som ersätter den ursprungliga uppsättningen. Dessutom har bilen andra fjädrar för att klara rallykörningen bättre. Bilen har motorlock i kolfiber och ett lättviktstak i magnesium, baktill finns en justerbar kolfibervinge. Interiören är uppgraderad med en Monit rallydator och en handbroms speciellt för rally. Sportstolarna i kolfiber från GT3 RS duger utmärkt i rallyskogen. 

Motorn är mer eller mindre original, det handlar om en högvarvig boxersexa utan turbo på 495 hästkrafter. Bilen är bakhjulsdriven via en sjuväxlad PDK-låda, så det finns goda möjligheter till bredställ i rallyskogen. Avgassystemet är handgjort av MotoPark och bjuder på ett riktigt maffigt sound. 

Detta är ett iögonfallande exempel på den imponerande Porsche 911 (991.1) GT3 RS, som har förberetts för rallytävling av Motopark Academy GmbH i Oschersleben, Tyskland. Nu utrustad med motorhuvsmonterade lampor, Reiger-upphängning, skulle den bli en solid deltagare till en rad tävlingsevenemang, eller ett smart komplement till en motorsportfokuserad bilsamling, uppger Collecting Cars där bilen nu auktioneras ut.