Supersöta husbilen: ”Har väckt enormt intresse”

Den beskrivs som en ”supersöt liten husbil”. Och visst, med 495 centimeters längd är det här en av de minsta på marknaden.
– Jag har sökt över hela Europa efter samma modell för att kunna prissätta husbilen rätt. Men jag har inte hittat modellen någonstans, säger Mathias Fredriksson på Majas Fritid i Slite.

Den 20 år gamla husbilen av märket Pilote sticker ut bland alla husbilar på Majas Fritids lager. Den är knappt fem meter lång, men inuti finns allt man kan tänkas behöva för en skön semester på vägarna. Bäddbar sittgrupp, gasolkök, kyl med frysfack, kassett-toalett.
Den verkar vara perfekta husbilen att starta med för en nybörjare.
– Ja, verkligen. Den tar dig garanterat fram på de smalaste gatorna och ringlande grusvägarna till smultronstället, säger Mathias Fredriksson på Majas Fritid i Slite.
– Här finns det mesta som även större och modernare bilar har. Dessutom en massa charm som andra fordon har svårt att konkurrera med.

Se annonsen här

Och intresset från spekulanter har varit enormt. Tio minuter efter att Mathias la upp annonsen började telefonen att ringa.
– Och det har ringt oavbrutet sedan dess. Det är redan folk på väg för att titta på den lilla söta husbilen.
– Jag skulle helst vilja ha den kvar, för den väcker mycket uppmärksamhet och är bra reklam för oss.

Och så undrar Mathias om han verkligen satt ett alldeles för lågt pris på sin lilla pärla.
– Ja, jag har letat över hela Europa efter samma modell, för att kunna prissätta husbilen rätt. Men jag har inte hittat motsvarande modell någonstans, så jag vet faktiskt inte om priset är rätt.
– Men om jag ska gå efter intresset har jag nog prissatt den för lågt…

På bilderna i annonsen syns dessutom en söt liten husvagn kopplad.
– Men den säljer jag inte! utropar Mathias.

Märker du av ett större intresse den här sommaren när folk vill ha hemester?
– Jo, det är en ökning, men ingen explosion. Jag skulle säga att spekulanterna ”spontan-springer” lite mindre i år. Däremot har fler fönstershoppat på internet och kommer sen för att köpa husbil.

Se annonsen här

Snabbfakta:
Pris: 119 500 kr
Årsmodell: 2000
Mätarställning: 7000
Växellåda: Manuell
Bränsletyp: Diesel
Märke: Pilote
Modell: Husbil-halvintegrerad
Supersöt liten husbil på endast 495 centimeter som garanterat tar dig fram på även de smalaste gatorna och ringlande grusvägarna till smultronstället.
Här finns det mesta som även större och modernare bilar har plus en hel massa charm som är svår att matcha med något annat fordon. Ett av väldigt få exemplar.

Köp din unik online

Senaste nytt