Superbilar för miljoner gömda i skräpiga garage – här görs drömfynden

Annons

Tänk dig att gå igenom din farfars lada och hitta en unik bil längst in. Eller att öppna mormors garage och hitta en dammig Lamborghini under trasor som morfar gömt undan. 
Fortfarande görs otroliga fynd av värdefulla bilar i lador, förvaringsboxar, stall och lador. 
Här är några av bilfynden värda miljontals kronor som gjorts de senaste åren.

Klassiska bilar har varit en av de bästa investeringar du kan göra de senaste åren. De senaste tio åren har samlarbilar ökat med 430 procent, vilket är mer än börsen. Trots ett litet tapp de senaste två åren är samlarbilar fortsatt åtråvärda. 

Annons

Och det händer ofta att det görs otroliga fynd, ovanliga bilar som hittas gömda i garage, lador och förvaringsboxar som visar sig vara värda en förmögenhet. I många fall har bilarna gömts undan som arv. Kanske är det en god idé att gömma undan en bil ii stället för att ha pengar i madrassen. Det finns till och med professionella billetare som har ladufynd som sitt yrke. 

Här är några av de mest otroliga fynden de senaste åren, både i Sverige och utomlands. 

Annons

1981 Lamborghini Countach 5000S
Den här Lamborghini Countachen från 1981 hittades av ett barnbarn hemma i mormors garage. Superbilen stod dold under en mängd bråte. Det visade sig vara kvarlevan från en biluthyrningsverksamhet som lades ner 1989, i samma garage stod också en Magnum-Ferrari, modell 308. Bilarna kräver mycket renovering, men de har klarat sig från rost. 

1964 Ferrari 330 GT  
I mitten på 1980-talet köptes en Ferrari av en man i Bohuslän, men han körde bara 100 mil med bilen innan den ställdes undan i ett garage. Där stod den fram till 2016, dold under en massa bråte. Den såldes senare på auktion för cirka två miljoner kr. 

Annons

1951 VW Typ 1
Den ovanliga Bubblan hittades i en svensk ladugård efter att ha stått okörd i 50 år. Den gick för 230 500 kr på Bilwebauctions. Bilen är registrerad som årsmodell 1951, men kan vara en 52:a. En mycket ovanlig radio sitter på plats, förmodligen sedan bilen var ny. Det är mycket ovanligt att en så tidig Volkswagen med originalmonterat soltak säljs. 

1955 Aston Martin Db2 / 4
Under 50 år stod den här Aston Martin-bilen lagrad i en uppvärmd byggnad i Gloucester och har klarat alla åren ganska bra. Enligt historiken har den använts som polisbil, men den visade sig vara värd många miljoner. 

Shelby Daytona Coupe
Bara sex Shelby Daytona Coupe tillverkades någonsin, och länge trodde man att det bara fanns fem kvar. Det visade sig att Donna O’hara hade gömt ett exemplar på ett lager i många år, till slut sålde hon bilen för ett stort belopp. 

1937 Bugatti 57S Atlante
Läkaren Harold Carr i England köpte Bugattin för en struntsumma 1955 och körde den i fem år innan han gömde undan den. När han avled hittades Bugattin av hans familj. Familjen sålde bilen på auktion för 40 miljoner kr. 

1981 Delorean Dmc-12
Bara 9000 DeLorean har tillverkats, men de flesta finns faktiskt kvar. Anledningen är att bilen från Tillbaka till framtiden är tillverkat av rostfritt stål. Det här exemplaret hittades i Florida efter att ha stått undangömd i tio år. 

1963 Jaguar Xke Light Weight
Den här otroligt sällsynta Jaguaren hittades gömd i en ladugård sedan ägaren Howard Gidovlenko köpt den då bilen kommit på 7:e plats i ett racinglopp 1963. Bilen stod bortglömd ända fram till 1998 och är i dag enormt värdefull.

1936 Mercedes-Benz 540K Special Roadster
Mercedes-Benz 540K Special Roadster är en av de vackraste och mest värdefulla modellerna någonsin från det tyska märket. Den här bilen ägdes av baronessan Gisela Josephine von Krieger från Schweiz, som ägde bilen från andra världskriget och ända fram till sin bortgång. 1959 ställde hon undan den och när hon dog 1992 upptäcktes den och blev den dyraste bilen som någonsin sålts på auktion. 

1957 Porsche 356A 1600 Speedster
Den här Porsche Speedstern såldes ny till John Casper som körde den i 18 år innan han ställde undan den 1975. När han avled hittades bilen och såldes för sex miljoner kr. 

1969 Ferrari 365 Gtb / 4 Daytona Berlinetta Alloy
Nästan ingen bil är unik, men det här Ferrari Daytonan är den enda som är gjord helt i aluminium. Bilen hamnade i Japan när den nästan var ny. Makoto Takai lagrade den i 40 år, vilket nog var ett klokt beslut. Bilen såldes på auktion för 18 miljoner kr, den dyraste Daytonan någonsin. 

BMW M1
Under högar av skräp hittades BMW:s sällsynta superbil M1 med bara 400 mil på mätaren. Den hade stått parkerad i 34 år, och krävde trots det låga miltalet en omfattande renovering av mekaniken. Den såldes senare för mångmiljonbelopp av Mint Classics.

Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *