Stort ras för Tesla i Tyskland – subventioner borta

Tesla noterades för ett förvånande ras på den tyska bilmarknaden i september. Märket minskade med 69,3 procent när vissa subventioner för elbilar togs bort..

Den tyska bilmarknaden gick sämre än övriga Europa i september. En del av orsaken tros vara att subventioner till elbilar togs bort för företag. Det fick vissa märken att sjunka något. Tesla verkar ha drabbats betydligt hårdare och tappade 69,3 procent jämfört med förra året, enligt KBA. Tesla registrerade 4216 bilar. På flera andra marknader i Europa slog Tesla rekord under månaden.

Totalt registrerades 224 502 bilar i Tyskland under september. Elbilar är inte lika populära i Tyskland som i Sverige och hade 14,1 procent av marknaden. Totalt minskade försäljningen av elbilar med 28,6 procent i september. Det har varit många skriverier om minskad efterfrågan hos Volkswagen, men i september ökade marknadsledaren i Tyskland med 4,1 procent. 

Debatten har varit intensiv i EU om nya kinesiska märken, men i Tyskland har de flesta det tufft. BYD registrerade bara 196 bilar, medan Nio fick ut 80 bilar. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester