Stig in i rekordlyxiga Maybach – för dig som har egen chaufför

Mercees nya Maybach S-klass kan mycket väl vara världens lyxigaste bil. 
Limousinen är förlängd med 18 cm jämfört med vanliga S-klass och i första hand tänkt för chaufförskörning. Totalt mäter bilen in på 5,48 meter. 
Ett bullerkompensationssystem gör att det mer eller mindre är knäpptyst i bilen. Massagestolarna i baksätet har till och med vadmassage – och du kan styra rullgardinerna genom att knäppa med fingrarna. 

Redan nya Mercedes S-klass hör till världens lyxigaste bilar, Mercedes försöker dessutom omdefiniera vad som är modern lyx genom att ha en mer avskalad design som liknar en exklusiv båtsalong. 

Mercedes Maybach S-klass går flera steg vidare, i en bil som främst är tänkt för dig som har egen chaufför. Köparna kan välja mellan S580 4Matic med en dubbelturbo-V8 på 496 hk eller en laddhybrid med sexcylindrig motor tillsammans med en elmotor som tillsammans ger 503 hk. Det kommer sannolikt även en V12:a på 621 hk för den som inte funderar så mycket över CO2-utsläpp. 

Många tar sin Maybach med den speciella tvåfärgade lackeringen. Om den är snygg råder det delade meningar om, men Mercedes berättar att det tar nästan en vecka att lacera bilen för hand. 

Baksätet kommer med två ytterligt bekväma fåtöljer med inbyggd massage. Helt nytt är att även dina vader kan få en knådning av stolarna. Samt värme för nacken och skuldrorna. Det går att fälla stolarna nästan helt horisontellt för att du ska kunna vila ut under resan. Tycker du att solen stör räcker det med att knäppa med fingrarna så dras gardiner upp för fönstren. Om det är kväll när du vaknat är det lika enkelt att tända läslampan med en knäppning. 

Maybach ska ha en av världens mest komfortabla luftfjädringar för att göra resan ännu mjukare. Chauffören lär inte heller kunna förstöra din komfort, för i Maybach-läget får bilen en riktigt mjuk acceleration, och den startar på tvåans växel. 

Sverige är inte någon av Maybachs större marknader. De flesta bilar säljs till Kina, Sydkorea, Ryssland, USA och Tyskland, där Kina är överlägset störst. Mercedes har inte gått ut med priserna ännu, men omkring tre miljoner får du räkna med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *