Tog svenskt pansarskott i Ukraina – rysk bil exploderade i bostadsområde

En bil exploderade i Ryssland efter att ägaren uppges ha tagit ett svenskt Pansarskott 86 (AT-4) från slagfältet i Ukraina. Bilen fick hela bakdelen avblåst, men paret som färdades i bilen överlevde mirakulöst. 

Enligt Metro UK och lokala ryska medier inträffade händelsen i den ryska staden Mytishchi, 10 mil nordost om Moskva i början av förra veckan. Bilägaren hade tagit vapen från slagfältet i Ukraina och fört dem över den ryska gränsen.

På parkeringsplatsen i ett bostadsområde i Mytishchi exploderade ett handhållet pansarskott i bagageutrymmet. Två personer som satt i bilen skadades, men överlevde mirakulöst. De ska nu vårdas på sjukhus för splitter- och explosionsskador, enligt den ryska Telegramkanalen 112. Flera bostadshus fick evakueras efter smällen.

Enligt uppgifter på sociala medier ska vapnet som exploderade vara det svensktillverkade Pansarskott 86 (AT-4) som skickats av Sverige för att hjälpa Ukraina i kriget mot Ryssland. En av männen som skadades i explosionen ska vara en 52-årig pensionerad rysk major. Han ska ha köpt det svenska pansarskottet i Ukraina och tagit hem det för att sälja den vidare. Den andra skadade personen ska vara en 38-årig man som nu får intensivvård. 

Senaste nytt