Sportbil hittad efter 16 år på botten – nu ska den räddas

Den stulna sportbilen Honda NSX var försvunnen i 16 år och hittades av en slump på botten av en flod. Bilen bärgades och tog till en skrot. Nu har flodbilen sålts för 100 000 kronor – och ska renoveras tillbaka till vägen!

Mittmotorbilen Honda NSX togs fram för att konkurrera med Ferrari och kan vara Hondas snabbaste modell någonsin. Med en högvarvig V6-motor med VTEC-teknik var den extremt snabb.  

Nu har en sensationell historia om en amerikansk Honda NSX, eller Acura som den heter i staterna, kommit upp till ytan. För runt 20 år sedan stals en Honda NSX årsmodell 1991 som försvann spårlöst. Alla trodde bilen var försvunnen för alltid, men när polisen letade efter försvunna personer hittades bilen av en slump på botten av en flod i North Carolina 2019. 

Fram tills nyligen har sportbilen, eller ska vi säga bilvraket, ägts av ett bärgningsföretag. Nyligen sålde de bilen till en bilskrot. Där fick en fanatisk NSX-samlare reda på bilens existens. Han köpte omgående bilen för nästan 100 000 kronor.

Trots att bilen är i ett fruktansvärt dåligt skick och full med smuts och växter planerar mannen att renovera återställa NSX:en. Kanske underlättar det att köparen driver ett företag som arbetar med Honda NSX-bilar. 

Bilen har bara gått 5000 mil, men det spelar nog mindre roll, efter 15 år på botten av en flod lär det mesta behöva bytas ut ändå. Bilen är nu rejält mycket lättare än när de lämnade fabriken för drygt 30 år sedan. Däremot är karossen i förvånansvärt gott skick, vilket sannolikt beror på att NSX har aluminiumkaross. 

– Det är synd att tro att den här bilen var förlorad i över 20 år. Vi berömmer den nya ägaren för att han tog sig an restaureringen och hoppas att få se denna NSX tillbaka på vägen en dag, säger Honda/Acura i USA till The Drive

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester