Specialbyggd för hemlig köpare – se Aston Martin Victor by Q

Nya Aston Martin Victor by Q kan vara en av 2020 års hårdaste bilar. 
Den finns bara i ett enda exemplar och har manuell växellåda kopplad till V12:an på 836 hk. 
Bilen är specialbyggd för en hemlig köpare. 

Aston Martins specialbilsdivison heter förstås Q, även om den inte har något med James Bond att göra. Nu presenterar de en av årets hårdaste och fräckaste bilar. De har byggt en bil nästan helt i kolfiber och som delar en rad komponenter med den tidigare hyperbilen One-77. Designen på Victor sägs vara en hyllning till den klassiska Vantagemodellen från 80-talet. Namnet anspelar på Victor Gauntlett som var Astons vd under det gyllene 80-talet. 

Victor kommer med en V12:a på 7,3-liter under motorhuven, trimningen av Cosworth gör att motorn ger 836 hk och ett vridmoment på 821 Nm. Det verkligt spektakulära är att du själv får spaka de sex växlarna till den gigantiska motorn. Motorsången och kraften lär vara sensationell när du varvar ur på tvåans växel. 

Bilen är specialbyggd för en hemlig köpare och även prislappen är en väl förborgad hemlighet, men det är ingen vild gissning att det är ett åttasiffrigt miljonbelopp. 

Victor-bilen är lackerad i en färg som kallas Pentland Gren, och som fanns i Aston Martins sortiment för 45 år sedan. Nu gör den comeback. 

Köp din Aston Martin online

Senaste nytt