Snart kan du beställa Volkswagens elbil ID.3

Från den 20 juli kan Volkswagens nya elbil ID.3 beställas hos återförsäljare i Sverige.
Volkswagen lockar köparna med attraktiva rabatter för laddning via WeCharge.

– Jag är övertygad om att e-mobiliteten nu får sitt genombrott, säger Jürgen Stackmann, Volkswagens försäljningschef.

Nu är det alltså dags för den stora elefanten inom biltillverkning att kliva in med sin ”folk-elbil”.  Kunder i många europeiska länder – däribland Sverige – kommer att kunna välja mellan sju förkonfigurerade ID.3-modeller hos Volkswagens återförsäljare och samtidigt beställa passande laddningsutrustning. 

Alla sju ID.3-modeller har snabbladdningsfunktion och köparna får full åtkomst till offentliga laddningsstationer i Europa, inklusive IONITY-snabbladdningsnät.

I Sverige ingår WeCharge Go i ett år, och det innebär noll månadskostnad och ett laddpris via IONITY på 6,29 kronor/kWh.
Det kan uppgraderas till alternativet WeCharge Plus, som innebär en månadskostnad på 115 kr och laddning för 3,40 kr/kWh.
Alla sju ID.3-modeller kommer att vara berättigade till det maximala statliga bidraget på 60 000 kronor som klimatbonus i Sverige.

– Vi är överväldigade av den lojalitet som så många förbokare visat. En stor majoritet av dessa kunder har redan beställt sin ID.3 1st från en återförsäljare. Andra kunder, som har fått vänta på att produktionsförsäljningen ska starta, kommer nu att kunna beställa sin bil. Från och med 20 juli kan de välja mellan sju förkonfigurerade ID.3-modeller med de mest populära utrustningsalternativen hos sina återförsäljare, säger Jürgen Stackmann, Volkswagens försäljningschef.

”Med förbehåll för lokala villkor är alla ID.3-modeller som kan beställas från och med 20 juli berättigade till subventioner i Sverige och i andra europeiska länder. I Sverige får kunderna tillgång till den maximala klimatbonusen för elbilar på totalt 60 000 kronor. Svenska priser på de sju beställningsbara versionerna kommer att offentliggöras den 20 juli” skriver Volkswagen i ett pressmeddelande.

– Jag är övertygad om att e-mobiliteten nu får sitt genombrott. Våra modellnamn som Family, Style, Tech och Tour antyder att vi kommer att ha rätt ID.3 för alla – till ett attraktivt pris. På detta sätt förverkligar vi vår vision om utsläppsfri mobilitet för alla, säger Jürgen Stackmann.

Sex av totalt sju versioner kan kunder beställa fr o m 20 juli, tillgängliga för leverans från oktober.
De är baserade på grundmodellen ID.3 Pro Performance med ett 58-kWh batteri (netto batterienergiinnehåll) för en räckvidd på upp till 420 km (WLTP) med effekt på 150 kW och bakhjulsdrift. Drivsystemet levererar ett maximalt vridmoment på 310 Newtonmeter för smidig acceleration från stillastående till 60 km/h på endast 3,4 sekunder.

För bilar som levereras under 2020 får kunderna senare en gratis uppdatering för den digitala funktionen AppConnect. För Tech och Max kommer också bilens head-up-display att uppgraderas med de funktioner som innehåller AR, så kallad förstärkt verklighet.

Beroende på kundgrupp erbjuder de förkonfigurerade modellerna de mest populära utrustningspaketen. Varje modell har ett navigationssystem för områdesoptimerad navigering, adaptiv farthållare och telefonfunktionen ”Comfort” med induktiv (trådlös) laddning.

Här är de sex ID3-versionerna som kan beställas 20 juli:

ID.3 Life är tänkt för kunder som söker en produkt på instegsnivå utan att ge avkall på komfort. Komfortpaketet inkluderar rattvärme, sätesuppvärmning och ytterligare två USB-C-portar.

ID.3 Style har det stora designpaketet, inklusive matrix-LED-strålkastare, LED-bakljus med dynamisk svepfunktion samt panoramatak.

ID.3 Business är en typisk allroundbil med det lilla designpaketet, inklusive matrix-LED-strålkastare och tonade rutor, komfortpaket och assistanspaket med backkamera och ”Keyless Access”.

ID.3 Family erbjuder stort utrymme, ljus och bekvämlighet med det stora designpaketet, inklusive matrix-LED-strålkastare och stort panoramatak, det stora komfortpaketet med 2-zons Air Care luftkonditioneringssystem och assistanspaketet med backkamera och ”Keyless Access”.

ID.3 Tech är tänkt för tekniskt intresserade som kommer att uppskatta assisterad körning med det stora designpaketet, inklusive matrix-LED-strålkastare, större assistanspaket med Travel Assist, Side Assist och Emergency Assist, samt större infotainmentpaket, inklusive head-up-display med förstärkt verklighet AR och Premium Sound-paket.

ID.3 Max erbjuder maximal design, teknik, sport och komfort, med samtliga utrustningspaket inklusive head-up-display med förstärkt verklighet AR, 12-vägs elmanövrerad massagestol, progressiv styrning och DCC (Dynamic Chassis Control).

Köp din Volkswagen online

Senaste nytt