Snabbaste Golfen du kan köpa: Volkswagen Golf GTI Clubsport med 300 hk

Känns vanliga Golf GTI lite för tam för dig?
Nu släpper Volkswagen den tuffare Golf GTI Clubsport med hela 300 hk. 
Bilen klarar 0-100 km/h under 6 sekunder och nosar på Golf-rekordet på Nürburgring. 

För bara några veckor sedan skedde premiärtesterna av nya Volkswagen Golf GTI. Du kan läsa CarUps:s test här. För oss räckte 245 hk fint, men det finns de som behöver mer effekt.

För redan nu släpper Volkswagen den tuffare Clubsport-versionen av GTI. Bilen har fått hela 55 extra hk jämfört med vanliga GTI. Den fyrcylindriga turbomotorn ger 300 hk i Clubsport. 

Förutom en rejält vässad motor så har bilen ett uppdaterat chassi som enligt Volkswagen ska göra den till en av världens snabbaste framhjulsdrivna sportbilar. Chassit styrs elektronisk och stötdämparregleringen DCC samverkar med de elektroniska diffspärrarna för att maximera prestandan. 

Volkswagens tävlingsförare Benjamin Leuchter har haft en nyckelroll vid testningen och utvecklingen av nya Golf GTI Clubsport vid Nürburgring.

– Bilen har en helt egen karaktär. Jämfört med sin föregångare är det möjligt att gå in i kurvor med betydligt högre hastighet tack vare betydligt större camber på framaxeln, nätverket av framaxeldifferentiallåset med kördynamikregulatorn och den allmänt uppstramade chassisättningen. 

Även på väg ut ur kurvorna går ett stå på betydligt mer än tidigare. 

– När du accelererar ur kurvan igen kan du tack vare det nya framaxeldifferentiallåset med kördynamikhanteraren få ner den extra effekten bättre i bilen. 

Nya Golf GTI Clubsport accelererar till 100 km/h på under 6 sekunder, toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h. Enligt Volkswagen är den hela 13 sekunder snabbare runt Nürburgring än den vanliga GTI:n.

När det gäller exteriören kommer GTI-kännare direkt se att Golf GTI Clubsport har en annan front. Den är mer öppen mot stötfångarens botten. Och en del mindre detaljer ger också Clubsport ett mer aggressivt utseende. 

Nya Golf GTI Clubsport har som standard 18-tums ”Richmond”-fälgar med 225/40 R18-däck. 19-tums hjul för Golf GTI Clubsport kommer att finnas som tillval. 

Köp din Volkswagen online

Senaste nytt