Slutet för Top Gear – efter 21 dramatiska år

Top Gear verkar ha nått vägs ände. Succéprogrammet som hade sin storhetstid under tiden med Clarkson, Hammond och May pausas nu på obestämd framtid. En olycka med programledaren Freddie Flintoff blev spiken i kistan. 

Motorshowen Top Gear som varit en av tv-världens största succéer de senaste decennierna har kantats av dramatik och olyckor. Nu har BBC bestämt sig för att pausa programmet tills vidare efter att programledaren Andrew ’Freddie’ Flintoff skadades svårt förra året.

Cricketstjärnan skadades allvarligt under inspelning förra året och har enligt uppgifter fått ett skadestånd på 130 miljoner kronor i en uppgörelse med BBC Studios. Flintoff har varit programmets senaste värd tillsammans med Paddy McGuinness och Chris Harris sedan 2019. 

Top Gear lanserades i sin nuvarande form 2002 efter att en originalserie med samma namn först sänts mellan 1977 och 2001. Det nya Top Gear leddes av Jeremy Clarkson som förvandlade programmet till en dundersuccé. När Richard Hammond och James May var en världssuccé född. 

Top Gear har kantats av olyckor och skandaler. Richard Hammond var nära döden när han kraschade i 320 km/h med en jetdriven dragster. Clarkson, Hammond och May var även inblandade i flera skandaler, bland annat i Argentina när de körde en bil med nummerskylten FKL som fick invånarna att tro att det var en hänvisning till Falklandskriget. 

Till slut så lämnade Jeremy Clarkson programmet efter att ha slagit en producent under ett bråk om mat. Han gick sedan till Amazon tillsammans med James May och Richard Hammond. 

Top Gear levde dock vidare, och har varit en enorm kassako för BBC. Men nu läggs programmet ner, troligen för gott. Tidningen Top Gear och sajterna med namnet Top Gear som finns i flera länder lever dock vidare. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester