Slog ut Bullitt-bilen – se Mustangen som är dyrast i världen

Världens dyraste Ford Mustang!
Här är bilen som som slår Bullitt-Mustangens gamla rekord. 
En GT350R från 1965 såldes på auktion för 38 miljoner kr. 

Förra året slog en Ford Mustang GT390 1968 från Steve McQueen-klassikern Bullitt nytt auktionsrekord med 35 miljoner kr. Men rekordet blev inte särskilt långlivat. I helgen såldes en ganska unik Mustang på Mecums Indy 2020-auktion. Och priset på 38 miljoner kronor blev alla tiders Mustang-rekord. 

Det handlar om en Shelby GT350R från 1965 som är den första officiella tävlingsprototypen för den så kallade Flying Mustang. Bilen är också den första GT350R som vann ett lopp. Chassinumret är R5002.  Bilen användes också som testmula för den publika Shelby-Mustangen. 

För samlarna är en bils proveniens viktig och bilens bakgrund är rena historieboken. Kända racingförare som Ken Miles, Bob Bondurant, Chuck Cantwell, Peter Brock och Jerry Titus har allt kört bilen under tävlingar och tester. 

Bilen levde ett hårt liv, men totalrenoverades 2014 och visades på Amelia Island där den blev Best in Show.  Bland alla kända ägare till Shelby Mustanger i världen finns vår svenske kung Carl XVI Gustaf. Han äger en GT350 från 1966 som han vårdar ömt i sitt garage hemma på Drottningholms slott. 

Köp din Ford Mustang online

Senaste nytt