Slog Cannonball Run-rekordet – körde ensam i 26 timmar i en hyrd Mustang

En man, en bil och 500 liter bensin.
Fred Ashmore har slagit Cannonball Run-rekordet – helt ensam i en hyrd Ford Mustang GT. 
Med bensintankar som enda sällskap körde han tvärs över USA på 25 timmar och 55 minuter. 
– Jag var orolig för polisen, berättar Fred.

Cannonball Run är en olaglig tävling som fått legendarisk status i USA. Det går ut på att köra från New York till Los Angeles på kortast möjligast tid.  Nu har rekordet slagits igen – och den här gången av en förare som körde helt ensam. På 25 timmar och 55 minuter tog Fred Ashmore en hyrd Ford Mustang GT från New York till Los Angeles. Det tidigare rekordet var 27 timmar och 25 minuter i en Mercedes E63 AMG, med tre förare i bilen. 

– Jag började planera en soloresa för ungefär ett år sedan. Många sa vad jag skulle göra, men jag behövde en bil som var snabbare än den som tidigare slog rekordet, och att eliminera tankstoppen var viktigast, berättar Fred. 

Ford Mustangen var lite ombyggd så att det rymdes gigantiska bensintankar både inne i kupén och bagaget. Totalt hade han med sig 500 liter extra bensin inne i bilen, vilket gjorde att han klarade sig med ett enda tankstopp. 

Under de 452 milen till LA höll Fred en snittfart på imponerande 174 km/h. Coronavirus-avstängningar gjorde naturligtvis vansinnesfärden enklare. Fred Ashmore hade inte någon sofistikerad utrustning i bilen, och har inte dokumenterat körningen med någon kamera. Han har dock dokumenterat platser och trippmätare med sin mobilkamera.
– Det är inte realistiskt att sköta GoPro-kameror och navigatorer när jag kör så här fort.

Ford Mustangen som Fred körde var helt original förutom att sätena bytts ut mot bensintankar. Bilen hade en toppart på 255 km/h, vilket Fred var väldigt säker på efter resan. 
– Den som säger något annat ljuger. 

Tidigare rekordinnehavare har spenderat mycket pengar på att förbereda sig och preparera bilen inför resan, men Fred Ashmore kom undan med bara 30 000 kr inklusive bilhyran och bensinen. Bensintankarna hade han köpt begagnade på Facebook Marketplace. 
Hur var då känslan att gå i mål efter att ha kört bilen själv i 26 timmar och 55 minuter?
– Klockan var fyra på morgonen, ingen var där, men jag började ta bilder och skicka meddelanden, till min bror bland annat, berättar han.

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *