Slår världsrekordet – driftar i 232 km/h med bara en fot på ratten

Här sätter driftingföraren Bartosz Ostalowski nytt rekord i Guinness Rekordbok för världens snabbaste drifting med endast fötterna. 
Han körde 231,66 km/h med sin BMW med 7-liters V8 på 1000 hk!

Att drifta i hög fart kräver stor precision och är inte för alla. Jag har provat och klarade det inte med händerna på ratten. Bartosz Ostalowski saknar armar efter en olycka 2006. Nu har han satt ett otroligt driftingrekord genom att ratta en BMW med sina fötter. 

På en flygplats i Polen gasade han upp sin BMW 3-serie till 277 km/h innan han med hjälpa av högerfoten på handbromsen startade en drift i 231,66 km/h genom en mätzon. Det är den snabbaste driften någonsin för någon som kör med fötterna, dessutom polskt rekord för snabbaste drift, alla kategorier. 

– Jag är otroligt glad att jag uppnådde det mål jag satt upp för mig själv. I den här hastigheten känner man alla ojämnheter, allt går extremt snabbt. Det här är en upplevelse som är svår att jämföra med något annat. Jag är stolt, för återigen bevisade jag att det finns en enorm potential i var och en av oss, tack vare vilken vi kan nå framgång, sade han i ett uttalande efter rekordkörningen. 

Bilen var en BMW 3-serie E92 med en 7-liters LS3-V8 med dubbelturbo som ger 1000 hästkrafter och ett vridmoment på 1280 hästkrafter.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester