Skådespelare kraschade sin Tesla – räddad ur bilen av vittnen

Kände skådespelaren och sångaren Jimmy Lin och hans son skadades efter att kraschat med sin Tesla Model X. Bilen började brinna och de räddades av förbipasserande vittnen. 

Den taiwanesiska sångaren och skådespelaren Jimmy Lin är ett stort namn i Kina, och inlägg om olyckan har fått 950 miljoner visningar på det kinesiska sociala mediet Weibo. Det var på fredagen som Jimmy Lin och hans son skadades efter att deras Tesla kört in ett stolpe på en refug i Taoyuan City i Taiwan, uppger Bloomberg. Enligt vissa uppgifter hade skådespelaren gjort en u-sväng strax innan kraschen. Bilen började brinna och Lin och hans son räddades ur bilen av förbipasserande.

https://youtu.be/d5L-dVcCCOU

Skådespelaren fick flera olika skador vid kraschen, bland annat frakturer. Han fördes till sjukhus och uppges vara i relativt stabilt tillstånd. Han son chockades, men är skadades inte allvarligt. Enligt lokala taiwanesiska medier inträffade olyckan vid 10.50-tiden och vittnen rusade till platsen för att hjälpa passagerarna ur den brinnande bilen. Räddningstjänst anlände till platsen för att släcka elden. 

– Vi vill uppriktigt tacka människorna som hjälpte till att rädda Lin och hans son från bilen. Tack på uppdrag av Mr Jimmy Lins familj och hans företag, skriver Jimmy Lin i ett uttalande på Facebook. 

Varför bilen började brinna är okänt – vad som däremot är känt är att elbilar i allmänhet och Tesla i synnerhet brinner mindre ofta än bilar som har förbränningsmotorer.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester