Sågs som kronprins på Volvo – nu lämnar toppchefen helt

Han sågs av många som Håkan Samuelssons givna efterträdare – men jobbet gick till Jim Rowan. Nu slutar Volvo Cars utvecklingschef Henrik Green efter att hans roll på Volvo lösts upp och fördelats ut på olika avdelningar. 
– Jag väljer nu att skilja mig från vänner, kollegor och ett företag jag älskar och har älskat i mer än 27 år, skriver han på Linkedin.

Under Håkan Samuelssons ledarskap på Volvo Cars befordrades Henrik Green sex gånger på åtta år och han har bland annat varit teknisk chef. Många trodde han skulle ta över efter Samuelsson, men istället tog Jim Rowan över och Green petades från sitt toppjobb. Nu lämnar han Volvo helt efter mer än 27 år. 

Så här skriver han själv på Linkedin

Mitt nästa kapitel

Jag har alltid dragits av nyfikenhet till nya saker. Ändringar. Skift. Utmaningar. Transformationer. Samtidigt är jag, som många av oss, en vanedjur. Jag älskar min morgonrutin, att koka kaffe, ta den supervarma duschen, komma till kontorets cafeteria för en liten brun påse med mitt namn på, hålla inne i en surdeg-HLTC, utan ost.

Det är därför med både förväntan och puls jag har bestämt mig för att ändra den rutinen, att fortsätta mata min nyfikenhet och driv mot det nya och outforskade. Jag väljer nu att skilja mig från vänner, kollegor och ett företag jag älskar och har älskat i mer än 27 år. Våra vägar kommer inte längre att flyta ihop 24/7 mot helelektriska, helt datoriserade moderna mobilitetsflaggskepp.

Volvo Cars är på väg mot en fantastisk framtid och jag känner djup, ödmjuk och uppriktig tacksamhet till alla jag har arbetat med genom åren och för allt vi har uppnått tillsammans – tack för att ni förde Volvo framåt och för er vänskap! Jag är säker på att vi kommer att mötas på våra framtida resor, vid vägskäl som ännu inte upptäckts.

Jag kommer snart tillbaka för att berätta mer om vad som väntar….
Ta hand om dig!

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester