Så vill biljätten göra om elbilar till bensindrift

Biljätten Stellantis med märken som Jeep, Chrysler, Fiat, Opel och Peugeot öppnar för att göra om elbilar till bensinbilar. 
– Det här är en fantastisk möjlighet för oss, jämfört med våra konkurrenter, att ha multi-energiplattformarna för alla våra produkter under utveckling och ha smidigheten att flytta mellan dem, säger finanschefen Natalie Knight under vinstsamtalet. 

Flera biltillverkare har tvingats dra ner på sina planer för elbilar. Stellantis har redan meddelat att de gjort om elbilsversioner av Citroën Berlingo, Fiat Doblo och Peugeot Rifter till bensin- och diesel. Även Fiat 500e kan byggas om till bensinbil. 

Nu öppnar bolagets finanschef för att fler bilmodeller inom koncernen kan förvandlas från elbilar till förbränningbilar. Till exempel kan nya elbilen Jeep Wagoneer S komma som bensinhybrid istället för enbart med eldrift om det finns efterfrågan. Stellantis har utvecklat många av sina nya bilmodeller som multienergiplattformar för att ha en bakdörr om elbilarna inte säljer. Finanschefen Natalie Knight gör nu klart att det i första hand är kundernas efterfrågan som styr, mer än klimathänsyn.

Fiat 500e. Foto: Nicolò Campo/LaPresse.

– Vårt mål är att försätta oss i en position där vi å ena sidan kan visa marknaden att vi vet vart saker och ting rör på sig och vi är väldigt engagerade i elbilsmarknaden, men å andra sidan har vi flexibilitet att gå och växa där konsumenternas efterfrågan är, säger finanschefen Natalie Knight enligt Wards Auto
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester