Så klarade nya elbilarna Euro Ncaps krocktest

Tre nya kinesiska elbilar har krocktestats av Euro Ncap. Det blev full pott med fem stjärnor för BYD Dolphin, BYD Seal och Xpeng P7. 

De tre nya kinesiska bilmodellerna får mycket beröm av Euro Ncap som i ett aningen märkligt pressmeddelande kallar dem glamorösa, uppger att de ger värde för pengarna och riktar sig mot Teslas kärnköpare. Krocktesterna ska i alla fall vara de strängaste som Euro Ncap genomfört. 

 BYD Dolphin, BYD Seal och Xpeng P7 fick allesammans fem stjärnor. För första gången har bilarna testats för översvämning och vad som händer om de sjunker under vatten. Både BYD och Xpeng klarade testet där automatiskt upplåsning av dörrar och nedhissning av fönster ska vara möjliga efter nedsänkning i vatten. 

– Konkurrensen mellan biltillverkarna är drivkraften bakom Euro NCAP:s framgångar. Ingen tillverkare har råd att hamna på efterkälken när det kommer till säkerhet, och detta är motivationen till innovation. De nya kinesiska märkena har kommit igång och inser att europeiska bilköpare inte kommer att kompromissa med säkerheten, säger Dr Michiel van Ratingen, generalsekreterare Euro NCAP.

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester