Så bra är nya Lancia Ypsilon – första testerna

Nu har de första testerna gjorts på elektriska och hybridversionen av nya Lancia Ypsilon. Flera recensenter ger den återupplivade bilen bra feedback.
 Vi drar till oss mycket uppmärksamhet, det kan vi snabbt konstatera, skriver Autoweek.

För ungefär tio år sedan gick Fiats vd Sergio Marchionne ut med att Lacia endast skulle säljas i Italien. Denna nya version av Ypsilon som både finns som elektronisk och hybrid återföder nu det klassiska varumärket. Nya Ypsilon är baserad på en redan befintlig modell, nämligen Peugeot 208. Men denna nya bil kommer med ett eget nytt utseende som har inslag från historiska drag, samtidigt som den ska vara snyggare än sin franska motsvarighet. 

Nya Ypsilon kommer till en början att lanseras i Belgien, Nederländerna och Luxemburg i början av september. Därefter finns det planer på att introducera den i Frankrike, Spanien och Tyskland. Än så länge har inte Sverige nämnts. 

Recension Autoweek

Autoweek är en holländsk motortidning. De fick testa nya Lancia Ypsilon i Turin, Italien. De hyllar bilens design och skön körstil.
– Med sina 156 hk och 260 Nm rör sig Lancia smidigt och villigt genom den italienska trafiken. Den styr en bråkdel tyngre än 208:an och har en något fastare fjädring. Framdäcken har inga problem med vridmomentet och chassit ser ut att klara en stark kurvtagning. En mycket lättillgänglig bil, lättkörd och aldrig elak, skriver Autoweek.

Recension DPCcars

Recension UltimateReviewerZone

LÄS MER: