Ronaldos lyckoköp: en Bugatti och lyxyacht

Annons

Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo ville fira sitt nya ligaguld med Juventus. Håll med om att killen kan fira ordentligt – han har nämligen betalat 50 miljoner kronor för en exklusiv Bugatti och 60 miljoner för en lyxyacht.

Cristiano Ronaldos Juventus vann den italienska ligatiteln för nionde säsongen i rad och den 35-årige megastjärnan har åter gjort en bra säsong. Då ville han bjuda sig själv – och sin familj – på lite extra lyxiga prylar.
Valet föll på en Bugatti Centodieci för ca 50 miljoner kronor OCH en lyxyacht för 60 miljoner kronor.

Annons

Bugattin har byggts i endast tio exemplar och en specialmodell för att fira Bugattis 110-årsjubileum i fjol. Namnet är Centodieci betyder ”etthundratio” och den är baserad på Chiron, men utseendemässigt mest  inspirerats av EB110. Det var en bil som såg dagens ljus under 1990-talet. Men till skillnad från originalets V12-motor har Centodieci istället en 8-liters W16-motor med en kapacitet på 1600 hästkrafter.

Bugatti har gått försiktigt fram designmässigt med Centodieci och har inte velat ta för många element från förlagan ritad av Marcello Gandini. Den tydligaste kopplingen är den krympta grillen kantad med ribbor och emblemets placering ovanför grillen.
Ronaldo kan göra 0-100 km/h på 2,4 sekunder och toppfarten är elektroniskt begränsad till 380 kilometer i timmen.
– Men det är inte topphastigheten som gör en supersportbil. Med Centodieci bevisar vi att design, kvalitet och prestanda är minst lika viktiga, förklarade Stephan Winkelmann, chef för Bugatti.

Annons

Sedan tidigare står även en Bugatti Chiron och Bugatti Veyron i hans garage tillsammans med en rad andra exklusiva bilar, bland annat Rolls Royce Cullinan, Ferrari LaFerrari, Ferrari F12 TDF, Lamborghini Aventador, Porsche 911 Turbo S, Rolls Royce Ghost, Bentley Continental GT Speed, Aston Martin DB9, en McLaren Senna, McLaren MP4-12C och Mercedes G-Wagen Brabus 800 – förutom mer vardagliga bilar som Audi RS7 och några vanligare Ferrari-bilar.

Det var i fjol som Ronaldo köpte en McLaren Senna för drygt 10 miljoner kronor. Han gjorde ett depåbesök inför Formel 1 i Monaco och träffade Lewis Hamilton. Och kanske var det därifrån han inspirerades att slå till på superbilen med 800 hästkrafter. Enligt uppgift McLaren Senna Ronaldos nya vardagsbil till och från fotbollsträningarna.

Den nya lyxyachten då?
Jodå, här får hela familjen plats och flickvännen Georgina Rodriguez har visat upp båten i sociala medier medan de har åkt runt på italienska kusten den här veckan. Fem stora sovrum, sex badrum, ett kök med alla moderniteter och en stor lounge – och båten sköts av en ganska stor personalstyrka. Ronaldo kan bara luta sig tillbaka och njuta – och tänka på vilken bil han ska köpa härnäst.

Enligt den amerikanska affärstidningen Forbes har 35-åringen dragit in över en miljard kronor varje år sedan 2016. Och 2019 blev ett nytt megaår för portugisen som tjänade 31 miljoner euro netto, alltså cirka 320 miljoner kronor, om året.
Dessutom toppar han inkomstlistan på Instagram med 10,7 miljoner kronor per sponsrat inlägg – vilket gav honom totalt 487 miljoner kronor för 43 uppdateringar i flödet.
Ronaldo har med sina 226 miljoner följare på Instagram det största kontot i världen. Hans sociala medier-konto har blivit så stort att det nu ger 35-åringen högre inkomst än lönen i Juventus.

Några av Ronaldos bilar

Lamborghini Aventador – ca 3 milj
Rolls Royce Phantom – ca 4 milj
Ferrari F12 Tour De France – ca 4,2 milj
Aston Martin DB3  – ca 1,9 milj
McLaren MP4 12C –  ca 2 milj
McLaren Senna – ca 10 milj
Bentley Continental GTC Speed – ca 1,8 milj
599 GTB Fiorano – ca 2,8 milj
Mercedes G-Wagen Brabus 800 – ca 2 milj
Bugatti Chiron – ca 37 milj
Bugatti Veyron – ca 9 milj kr
Bugatti Centodieci – ca 50 miljoner kr

Annons

Köp din Bugatti online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *