Rockstjärna glömde Lamborghini på verkstad i 20 år

Rockstjärnan lämnade in sin Lamborghini Countach på verkstad för över 20 år sedan. Där stod den gömd och glömd tills verkstadsägaren avled. Trots att den inte körts på två decennier såldes den ikoniska superbilen för en jättesumma. 

Lamborghini Countach var den allra hetaste superbilen på 1980-talet, trots att flera Ferrari-modeller var snabbare. Bilen prydde väggarna på pojkrum och var det givna valet för rockstjärnor som ville väcka ännu mer uppmärksamhet. Än idag får designen folk att vända sig om på gatan.

Designen är enastående och fascinerar än idag. En av de som föll för lockelserna med en Countach var Carlos Cavazo, gitarrist metalbandet Quiet Riot. Bandet är odödliga för hitlåten Metal Health och sin tolkning av Cum on Feel The Noize. 
LÄS MER: Hittar enorm bilsamling i raserad lada

Miljonerna strömmade in till bandmedlemmarna och Carlos Cavazo slog till på det allra senaste skriket. Han köpte den allra första Lamborghini Countach av den uppdaterade modellen Countach LP500 S. En motorstarkare version som Lamborghini tog fram för att bräcka Ferrari BB512i. Rockstjärnans Countach hade dessutom använts av Lamborghini på bilutställningar runt om i världen. Just den här bilen visades upp på Genève-salongen 1982 och användes på bilder i broschyrer.

– Jag råkade köra förbi på Robertson Boulevard och fick syn på den här Lamborghinin, jag hade tittat på en Ferrari, och jag gick in och köpte den efter ett par dagar, säger Carlos Cavazo i en intervju på Youtube. 

För att få bilen laglig i USA fick Cavazo byta ut Weber-förgasarna mot insprutning. I originalskick ska V12-motorn fem liter lämna 375 hästkrafter vid 7500 varv. Kanske levde inte Cavazo upp helt till rockstjärnemyten, för bilen blev mest stående när han skaffade barn och familj. I december 2001 lämnade rockstjärnan in sin Lamborghini Countach på verkstad för renovering – men där glömdes den bort i 20 år och upptäcktes inte förrän verkstadsägaren dog för ett par år sedan.

Bilen har inspekterats av Lamborghinis berömda testförare Valentino Balboni som bekräftar dess unika historik. Nu säljs Lamborghinin i samma dammiga skick som den hittades i efter att ha stått på verkstaden i 20 år. Lamborghinin bjöds tidigare i år ut till försäljning. Trots att den hade en del fläckar och mindre defekter och det var oklart om den är körbar, bjöd Driver Source ut bilen för över sju miljoner kronor. Den blev såld tämligen omgående.
LÄS MER: Hittar enorm bilsamling i raserad lada

Carlos Cavazo från Quiet Riot köpte Lamborghinin ny – efter 20 år på verkstaden var den i ganska bedagat skick.