Rockikonen avslöjar: Därför skänkte jag bort bilar för 50 miljoner kr

Annons

Metallicas frontman James Hetfield har skänkt bort hela sin bilsamling till ett museum. Nu släpper han en bok om bilarna: ”Reclaimed Rust: The Four-Wheel Creations of James Hetfield”.
– Att ha en bok är mycket lättare än att ha alla dessa bilar i ett garage någonstans, säger James Hetfield i en intervju med Motortrend

En av världens läckraste bilsamlingar har skänkts bort till Petersen Automotive Museum i Los Angeles.  James Hetfield har varit mer eller mindre besatt av sina bilar, men nu kan du se bilarna på museum, eller i en ny bok som Hetfield har släppt. 

Annons

Bilarna som visas upp är 1948 Jaguar “Black Pearl”, 1934 Packard “Aquarius,” Buick Skylark från 1953 “Skyscraper,” 1937 Lincoln Zephyr “VooDoo Priest”, 1936 Auburn “Slow Burn”, 1936 Ford “ Iron Fist, ”Ford Coupe” Crimson Ghost från 1937 ”och Ford Roadster” Black Jack ”från 1932. Varje bil har byggts upp från grunden och är specialbyggda och designade för James Hetfield. 

För Motortrend berättar James Hetfield om sin bilsamling och de nya boken. Stjärnan tyckte att det var enklare att ha bilarna i en bok i stället för i garaget, därför gav han bort dem. Samlingen uppskattas vara värd minst 50 miljoner kr.
– Boken kom av det faktum att jag visste att dessa bilar måste ses av andra människor. Jag ville bara ha en bok, i princip en slags årbok, av alla bilar som Rick Dore och jag har satt ihop.
Att ha en bok är mycket lättare än att ha alla dessa bilar i ett garage någonstans.

Annons

Det kan tyckas udda att donera bilar för 50 miljoner kronor, men James Hetfield är god för cirka tre miljarder kronor. Dessutom började bilarna ta mycket tid ifrån honom. Det viktigaste för Hetfield var att samlingen inte skulle skingras. 

– Jag hade en vision om att inte behöva ta hand om de här bilarna någon dag…när jag har bilarna, någon gång har de mig. Det tar mycket tid och ansträngning att hålla dessa saker igång och i gott skick. De skulle antingen auktioneras eller doneras eller något. Sedan hände det faktiskt. Jag är väldigt tacksam för att Petersen-museet kunde ta samlingen och hålla allt den. 

Nu finns hela samlingen även dokumenterad i en coffee table-bok, och betydligt mer vardagliga bilar har flyttat in i James Hetfield garage i Colorado. 

– Tja, jag har en Tesla som jag är kär i, men jag älskar att skrämma människor med den saken. Det är Model S P100D och den är snabb. Jag vet att det finns många människor där ute som kanske är emot det elektriska, men jag gillar inte att begränsa mig. Jag trodde inte att jag någonsin skulle älska ett elfordon, men den här saken har ett spektakulärt vridmoment och väghållningen, jag älskar det. Sedan har jag en Ford Raptor som är min dagliga bil när jag ska ut till ranchen. 

Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *