Richard Hammond: Förbränningsmotorn har aldrig skadat

Programledaren Richard Hammond från Top Gear och The Grand Tour hävdar att förbränningsmotorer aldrig gjort någon skada. Han vill därför se nya lösningar med nya bränslen för att komma till rätta med CO2-utsläppen
– Förbränningsmotorn har aldrig skadat något. Det är bränslet, säger Richard Hammond. 

Först lämnade trion Clarkson, Hammond och May Top Gear. Nu lider även The Grand Tour mot sitt slut. Richard Hammond fokuserar istället på sitt företag The Smallest Cog som renoverar veteranbilar. Han utesluter dock inte en fortsättning i tv med ett nytt bilprogram. 
– Det har aldrig funnits en viktigare eller mer spännande tid för motorjournalistik, säger Richard Hammond till Autocar

Efter att ha arbetat som motorjournalist i 25 år har Hammond kommit till slutsatsen att elbilar inte kommer att lösa all problem. 
– Vi måste välkomna framtiden. Saker och ting kommer att behöva förändras, och det kommer att vara ingenjörskonst som räddar oss. Vi måste vara öppna för en mängd olika lösningar – återanvända bilar vi redan har byggt, anamma vätebränsleceller och väteförbränning och göra hybrider framgångsrika, samt bygga och sälja massor av elbilar . Det finns inte tillräckligt med litium i världen för att alla framtida bilar ska vara batterielektriska, säger han till Autocar

Hammond tror istället att förbränningsmotorn kan vara räddningen för världens bilar. 
– Förbränningsmotorn skadade aldrig något. Det är bränslet. Om det kan göras hållbart och skalbart – och tecknen på att det kan vara bättre än för ett år sedan – så kan en anständig del av världens 1,4 miljarder bilar stanna kvar på vägen och killar som jag kan återställa dem, säger Richard Hammond. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester