Renault visar nya Kangoo – med jättelik sidoöppning

Här är första bilderna av helt nya Renault Kangoo.
Modellen släpps i Sverige till våren. 
Kangoo kommer både som transportbil och personbil – med marknadens största sidodörr – hela 1,5 meter bred. 

Efter 4 miljoner sålda exemplar visar Renault upp en ny generation av Kangoo. Bilen kommer både med dieselmotorer och i en elektrisk variant. Samtidigt visas en ny Renault Express som ska ersätta Dacia Dokker. 

En stor nyhet på Kangoo är jättedörren på sidan som Renault kallar Easy Side Access. Det är en uppfinning som gör det mycket lättare att lasta bilen från sidan. Genom att ta bort mittpelaren erbjuder Nya Kangoo den största sidoöppningen på marknaden. Öppningen är dubbelt så bred som på gamla Kangoo, hela 1,5 meter.

Nya Kangoo kommer med multimediasystemet Easy Link och nya körhjälpmedel inklusive den digitala backspegeln som ger sikt bakåt, även om man har en plåtad mellanvägg och plåtade bakdörrar. Andra nya funktioner inkluderar Trailer Swing Assist, Brake Stability Control och AEBS Advanced Emergency Active Braking.

Kangoo och Express är byggda på olika platser och på olika plattformar. Kangoo byggs vid den franska fabriken i Maubege, som har tillverkat Kangoo sedan 1997. Express byggs vid fabriken i Tanger. Medan Nya Kangoo som byggs på CMF-CD-plattformen byggs Express på den tidigare Dokker-plattformen, som har uppgraderats både vad gäller kvalitet och säkerhet.

Renault Kangoo och Renault Express lanseras i Sverige under kvartal två 2021. Priserna är ej fastställda ännu.

Köp din Renault online

Senaste nytt