Rekordbilliga elbilen Dacia Spring kommer snart till Sverige

Snart kommer Europas billigaste elbil till Sverige. 
Dacia Spring har bara 45 hk – men kommer över 22 mil på en laddning. 
Priset i Sverige kan bli så lågt som 150 000 kr efter miljöbonus. 

Dacia introducerar snart sin lilla elbil Spring på de europeiska marknaderna. Priserna är ännu inte släppta, men Renault uppger att den borde bli Europas billigaste elbil. Priset i Sverige kan bli så lågt som 150 000 kr efter miljöbonus. I dag är den billigaste elbilen Fiat 500e som kostar från 261 900 kr före miljöbonusen på 60 000 kr. 

Dacia Spring Electric är den europeiska varianten av den kinesiska Renault K-ZE. Egentligen är det bara grillen och baklysena som skiljer. Det handlar om riktigt liten bil som är 3,73 m lång och 1,62 meter bred utan speglar. Vändradien är smidiga 4,8 meter. 

Standardutrustningen inkluderar det mest nödvändiga, centrallås med fjärrkontroll, elhissar, farthållare och nödbroms. Luftkonditionering och infotainment kostar lite extra. Liksom backkamera, men vem behöver det på en tremetersbil?

Dacia Spring kommer också som en leveransbil utan baksäte. Den rymmer 800 liter och 325 kilo last. 

Dacia Spring har en liten elmotor på 45 hk, men räckvidden är anständiga 22,5 mil. Batteriet är på 26,8 kWh. 

Priserna i Sverige är inte officiella, men baserat på uppgifter från Europa kan priset hamna så lågt som 150 000 kr efter miljöbonus. Renault har bekräftat at den ska säljas i Sverige.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester