Premiär: Nya Range Rover Sport lyxig utmanare till Porsche Cayenne

Land Rover visar upp sin nya Range Rover Sport. Bilen blir en superlyxig utmanare till Porsche Cayenne. Toppversionen får en V8 på hela 530 hästkrafter. Laddhybriden kommer 11,4 mil på en laddning.

Helt nya Range Rover Sport får en design som är försiktigt omgjord, men ser renare och modernare ut än föregångaren. Infällbara dörrhandtag bidrar till den cleana looken. Den får även samma tunna strålkastare som Range Rover Evoque. 

Köparna kan välja mellan ett stort antal olika motoralternativ. Toppversionen kommer från BMW och är en V8 på 4,4 liter och 530 hästkrafter. I Sverige lär laddhybriderna med rak sexa på 400 eller 330 hästkrafter bli mer populära. De blir billigare både i skatt och förbrukning och räckvidden är goda 114 km. Två kraftfulla sexcylindriga dieslar på upp till 350 hästkrafter finns också att välja på. 2024 ska en helt elektrisk version komma. 

Bilen blir riktigt lyxig invändigt och får större benutrymme än tidigare. De åkande kan bland annat njuta av massagestolar som är justerbara på 22 olika sätt. Hifi-anläggningen från Meridian har inte mindre än 29 högtalare.  

Bilen är förstås fyrhjulsdriven och har en åttaväxlad automatlåda. Framhjulsdriften kan kopplas bort för att spara bensin när greppet är tillräckligt. Land Rover har gett bilen luftfjädring för att klara att växla mellan sport och komfort. Nya Range Rover kan beställas nu i Sverige, med pris från 1 170 900 kronor.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester