Premiär för Jeeps laddhybrider – ska klara tuff terräng och upp till 50 km på el

Nu visar Jeep upp sina första laddhybrider någonsin. 
De tuffa Jeeparna ser ut att bli marknadens mest oömma laddhybrider för terrängen. 
Jeep Compass 4xe och Jeep Renegade 4xe kommer med en räckvidd på upp till 50 km. 

Jeep har hittills inte kunnat erbjuda några laddbara modeller. Men nu blir det ändring med besked när modellerna Compass 4xe och Renegade 4xe visas upp som ömmma laddhybrider. 

Två olika drivlinor erbjuds med 178 hk respektive 237 hk och räckvidden blir 50 km på enbart el. Lanseringen i Europa börjar i september. 

Hybridsystemet består av batteri, elmotorer och en 1,3-liters turboladdad bensinmotor. Den starkare drivlinan gör Jeep Renegade till en riktigt kraftfull terrängbil som klarar 0-100 km/h under sju sekunder.   Bilarna släpper ut mindre än 50 gram CO2 per km, så de kommer att bli klimatbonusbilar i Sverige och blir billiga att ha som förmånsbilar. 

Samtliga modeller får ett batteri på 11,4 kWh som driver två elmotorer, en på bakaxeln och en som sitter i växellådan och driver framhjulen.  De elektriska motorerna får tillsammans 60 hästkrafter. 

– Elektrifiering kommer att ta varumärket Jeep in i framtiden, eftersom det strävar efter att bli ledande inom miljövänlig premiumteknologi, säger Jeep i ett uttalande. 

De nya bilarna byggs i Italien och lanseringen av laddhybriderna sker till att börja med i Europa. 

Köp din Renegade online

Senaste nytt