Premiär för Audi Q5 sportback med läckra linjer – slipper fejkutblås

Annons

Här är första bilderna på Audis nya suv-kupé Q5 Sportback. 
Suv:en får riktigt sportiga linjer och kommer även som laddhybrid. 
En mycket välkommen detalj är att Audi nu slopat de omdebatterade fejkade avgasrören.
Svensk säljstart sker i december – laddhybriden lanseras i början av 2021.

Audi fortsätter att visa upp sina suv:ar som kupéer, eller cuv som Audi själva vill kalla dem. Sedan tidigare finns e-tron Sportback och Q3 Sportback. Bilköparna tycks uppskatta suv:ens fördelar i kombination med slankare linjer och lägre luftmotstånd. 

Annons

Audi Q5 har i våra subjektiva ögon fått ett riktigt designlyft när den förvandlades till sportback. Audi själva kallar den för en riktig blickfångare, och vi kan bara hålla med. Bilen har fått en starkt sluttande bakruta och nya stötfångare både fram och bak. 

Äntligen tycks Audi ha tagit bort de fejkade avgasutblåsen, de är i alla fall borta på de bilder Audi visar upp av nya Q5 Sportback. En rolig detalj är att kunderna kan välja mellan tre olika bakljus när de beställer bilen. 

Annons

Nya Q5 Sportback är 4,69 meter lång och är sju millimeter längre än sin systermodell. Höjd och bredd är identiska.  Luftmotståndet är sänkt till 0,30, vilket sannolikt gör att Q5 klarar sig kvar som miljöbonusbil.

Den som vill dra tunga släp kommer nog gilla Q5 Sportback, bilen får dra hela 2,4 ton med 2.0 TDI-motor.  

Annons

Mest intressant för den svenska marknaden är nog att Q5 Sportback kommer att erbjudas som laddhybrid i två varianter. Senare kommer en SQ5. Den svenska säljstarten sker i december, laddhybriden är beställningsbar i januari.

Annons

Köp din q5 online

Senaste nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *