Porschen lämnades åt sitt öde på en gata i Paris

Denna Porsche 911 stod övergiven på en gata i Paris i många år – innan den ställdes undan i ett garage i över 20 år. Nu säljs Targa-Porschen från 1970 i ett orört originalskick.

Det fanns en tid för inte så länge sedan då en Porsche 911 från 1970-talets början var en ganska värdelös bil. Många sågades sönder och byggdes om, andra gick till skroten. Just det här exemplaret övergavs på en gata i Paris av sin tyska ägare. Där stod bilen ända fram till början av 2000-talet då någon på nåder flyttade den till ett garage. 

Där har bilen stått ända fram till nu. Trots att karossen är bedagad är det en sällsynt vacker Porsche 911 2.2 S Targa i färgen Signal Orange som säljs på auktion av Artcurial. Bilen kommer att kräva mycket renovering, men är i komplett originalskick, så när som på att motorn kommer från en 911 E 2.2 Sportmatic. Bilen beräknas trots sitt skick vara värd ungefär 300 000 kronor. 

Targamodellen av 911:an introducerades 1967. Porsche trodde att vanliga cabrioleter skulle bli förbjudna och tog därför fram Targa med stålbåge och en avtagbar takpanel. Cabrioleter blev aldrig förbjudna, men Targan blev så omtyckt att den lever kvar än idag. Den aktuella bilen är en sällsynt möjlighet att komma över en Targa i originalskick och säljs relativt billigt på grund av att bilen inte har matchning numbers. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester