Porsche tvingas dra i nödbromsen för elbilar

Porsche drar i nödbromsen när efterfrågan på lxyiga elbilar rasar. En av modellerna som kommer drabbas är Porsche Taycan.

Porsche väljer nu att minska sin produktion av elbilar i deras lyxsegment. Vid Porsche-fabriken i Zuffenhausen där Taycan tillverkas kommer anställda jobba efter ett enskiftsschema i stället för en tvåskifts rutin. Den minskade efterfrågan på lyxelbilar ska vara huvudorsaken bakom beslutet, uppger Stuttgarter Nachrichten.

När Porsche Taycan lanserades 2021 sålde biltillverkaren 41 296 exemplar av sin lyxiga elbil. Det är också modellens högsta årliga försäljning hittills. För året efter minskade försäljningen till 34 801 för att 2023 öka igen till 40 629 sålda enheter. Men trots det ökningen från förra året väljer Porsche nu att minska sin produktion av bland annat Taycan, trots att modellen nyligen kom i en kraftigt förbättrad version.

Porsche Taycan.

Samtidigt som produktionen ska minska på Porsches flaggskepps modell befinner sig Taycan mitt i ett produktionsskifte då nästa generation av bilen håller på att lanseras med flera förbättringar, något vi skrivit om på Carup. 

Porsche har trots den minskade produktionen lovat att noll nedskärningar vid sin fabrik i Zuffenhausen.  Samtidigt verkar det som endast fast anställda sitter helt säkert då tillfälligt anställdas kontrakt inte förnyats de senaste veckorna, enligt Stuttgarter Nachrichten.
LÄS MER: