Polisanställd kvinna döms för fortkörning i polisens bil – förnekar brottet

En kvinna anställd av polisen körde 89 km/h förbi fartkameran där gränsen var 70 km/h. 
Kvinnan nekade till brott – och skyllde på att hastighetsskylten var felvänd – hon hade tidigare jobbat med att vända skyltar rätt. 
Nu döms den civilanställda poliskvinnan för fortkörningen som gjordes med polisens tjänstefordon.

Det var i april 2019 som den civilanställda kvinnan körde polisens tjänstefordon förbi en fartkamera där hastighetsgränsen var 70 km/h. Kameran fotograferade kvinnan när hon körde 89 km/h. Ändå förnekade hon brotten och ville inte betala böterna på 2400 kr. 

Kvinnans ursäkt var att hastighetsskylten skulle ha varit felvänd, hon hade tidigare arbetat med att vända skyltar rätt. 

– Jag förnekar därför ansvar med tanke på att jag inte hade möjlighet att läsa skylten som det är meningen att kameran ska övervaka effekten av”, uppger kvinnan i ett yttrande till polisen.

Enligt kvinnan har hon arbetat på den aktuella vägsträckan med att vända skyltar rätt. Det finns en film på Youtube som visar hur skyltar vrids fel. 

– De tyckte det var skitkul att vrida om sådana där, särskilt med fartkameror så att folk skulle åka dit”, säger kvinnan i förhör.

Polisens utredning visar dock att det fanns tre andra skyltar i närheten av fartkameran. Hon döms därför av tingsrätten för fortkörningen och ska betala 2400 kr i böter. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester