Polestars historiska milstolpe: ”Fantastisk prestation”

Elbilstillverkaren Polestar har nått en viktig milstolpe. Nu har 100 000 Polestar 2 tillverkats i fabriken i Luqiao, Kina.
– Det är en fantastisk prestation – speciellt med tanke på att vi lanserade Polerat 2 under pandemin, säger Thomas Ingenlath, Polestars vd.

Polestar började som racingstall och trimningskit till Volvobilar. För några år sedan bestämde Geely och Volvo att Polestar skulle bli ett nytt elbilsmärke och sedan har det gått undan. 

Redan efter 2,5 år har Polestar tillverkat det 100 000:e exemplaret av elbilen Polestar 2. 
– I vår bransch pratas det mycket om 0-100. Visst, hastighet kan vara spännande när du kör, men snabbheten i att leverera potentiella klimatlösningar är det som faktiskt betyder något, uppger Polestar.

Den 100 000:e Polestar 2 som tillverkades i Luqiao, Kina kommer att levereras till en kund på Irland. Jubileumsmodellen kommer med unika markeringar på dörrarna, men något större firande handlar det inte om.

Polestar presenterade nyligen sin kvartalsrapport, som fick aktien att stiga kraftigt. Förlusten minskade till knappt två miljarder dollar och analytikernas syn på aktien är nu klart mer positiv än för bara några veckor sedan. På mindre än en månad har aktien gått upp med 70 procent. År 2025 är planen att tillverka 290 000 bilar.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester