Polestar varnade av Nasdaq igen – kursen för låg

Polestar fick inatt en varning av Nasdaq om att de riskerar att avnoteras från börsen för att deras aktiekurs är för låg. Aktien har stått under en dollar under mer än 30 handelsdagar. 

Efter börsens stängning skickade Polestar ut ett meddelande om de ”har underrättats av Nasdaq Stock Market, LLC att företaget för närvarande inte uppfyller kravet på en lägsta köpkurs om $1,00, som följer av Nasdaqs noteringsregel 5450(a)(1).”

Orsaken är att Polestars aktie under mer än 30 dagar stängt under en dollar. Aktien har i år gått ner med 58 procent, även om den gått upp en del senaste veckorna. Polestar har nu 180 dagar, eller fram till den 2 januari, på sig att se till att aktien uppnår Nasdaqs krav igen. Det innebär att stängningskursen ska ligga över en dollar under minst tio arbetsdagar i följd.

Polestar uppger att det växande modellutbudet ska avspegla sig i företagets värdering. Här är Polestar 3 som nu börjat levereras till de första köparna.

Om kravet inte uppfyller kravet före den 2 januari 2025 kan företaget ges ytterligare 180 kalenderdagar för att få upp kursen till 1 dollar, uppger Polestar. Att få upp kursen över 1 dollar kan ske endera genom att aktien stiger, eller att bolaget gör en omvänd split. 

– Med en ökande försäljningstakt, växande modellutbud och diversifierade tillverkningsfotavtryck, står Polestar fast vid sin ambition att nå kassaflödes break-even under slutet av 2025 och förväntar sig att detta kommer återspeglas i bolagets värdering, skriver bolaget sitt pressmeddelande. 

Detta är andra varningen från Nasdaq till Polestar. Tidigare har bolaget blivit varnade för att de inte lämnat in någon årsrapport, men det är numera gjort.
LÄS MER: