Polestar tvingas varsla 15% av personalen

Polestar tvingas säga upp 15 procent av personalen. Totalt varslas 250 anställda i Göteborg och 450 totalt. Samtidigt ska försäljningen av elbilar tredubblas. 

Elbilstillverkaren Polestar missade sina försäljningsmål för 2023 trots att prognosen skrevs ner flera gånger. Bolaget behöver ytterligare 14 miljarder kronor för att klara sig på egen hand. Nu tvingas Polestar att varsla en stor del av personalstyrkan.
– Vi har startat en process att dra ned på personalstyrkan för hela koncernen med 15 procent, säger Theo Kjellberg, pressansvarig på Polestar till Göteborgs-Posten.

Polestar uppger att de har som ambition att tredubbla försäljningen till 160 000 bilar år 2025. Trots det måste de nu säga upp personal. Totalt har Polestar cirka 3 000 anställda tjänstemän i världen och 1600 i Sverige. Bolaget har inga egna fabriker, utan bilarna tillverkas av Geely och Volvo Cars. Under fredagen hålls personalinformation i Göteborg. 
– Vi har inte hunnit att samla oss riktigt. Det är supertråkigt och det kommer att bli en tung period här framför oss med diskussioner med arbetsgivaren, säger Eric Falk, fackordföranden för Unionen på Polestar till GP.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester