Polestar 2 slog Bentley och Aston Martin – utsedd till ”Årets Lyxbil”

Polestar 2 har kammat hem ett riktigt prestigefyllt pris i Tyskland. 
Bilen röstades fram till årets lyxbil i tävlingen ”German Car of the Year” med stor marginal. 
– Vi är stolta över att juryn har erkänt Polestar 2 på detta sätt, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar.

Delsegrarna i den prestigefyllda ”German Car of the Year” har nu offentliggjorts. I kategorin lyxbilar tog Polestar 2 en överlägsen seger när juryn bestående av 18 ledande tyska motorjournalister röstat. 

Polestar 2 vann med stor marginal i klassen för bilar som kostar över 50 000 euro. Polestar går nu vidare och har chansen att bli Årets Bil i Tyskland, något som förstås glädjer Thomas Ingenlath, vd för Polestar, och född i Tyskland. 

– Det har alltid varit vårt mål att komma med något mer än bara ett elektriskt alternativ till marknaden, att utveckla en bil som inspirerar kunderna med sin design, innovation och prestanda, säger Thomas Ingenlath.

Polestar 2 besegrade ett knippa ansedda lyxbilar i kategorin: Aston Martin DBX, Ferrari Roma och Bentley Flying Spur.

Volkswagen kan glädja sig åt två delsegrar i tävlingen. Nya Golf 8 blev Årets bästa kompakta bil, och nya elbilen ID.3 blev överraskande Årets premiumbil. 

I kategorin för Ny Energi gick segern till fräcka lilla elbilen Honda e. Juryn föll både för utseendet och köregenskaperna. 

Till sist korades även Årets prestandabil, och den utmärkelsen gick till Alpina B3, som är en förädlad variant av BMW 3-serie. Kombinationen av sportighet och komfort var avgörande för segern. 

Senaste nytt