Peter Sellers Range Rover hittad 43 år efter hans död

43 år efter filmstjärnan Peter Sellers död har hans unika Range Rover återfunnits. Trots ett bedagat skick är den Birdie Nam Nam för en bilälskare. Nu kan stjärnans lyxbil bli ett otroligt fynd på auktion. 

Peter Sellers var en av sin tids största skådespelare och blev världsberömd för roller i bland annat Dr Strangelove, Oh, vilket party och Rosa Pantern-filmerna. Han avled alldeles för tidigt i en hjärtattack 24 juli 1980, som sägs ha orsakats av att han under det tidigare äktenskapet med Britt Ekland tog afrodiasiska stimulanter som orsakade åtta hjärtinfarkter på tre timmar. 

Nu har Peter Sellers sista unika bil återfunnits och säljs på auktion. Peter Sellers var en stor bilentusiast och hade tidigare rattat såväl en Aston Martin DB4 GT som en Lamborghini Miura. Inspektor Clouseau beställde en helt unik Range Rover från 1977. Bilen byggdes om av Wood & Pocket och fick bland annat en unik ribbad lutande grill och Recaro-stolar i plysch och läder.

Peter Sellers ägde bilen fram till sin död 1980 då den köptes upp av den andra ägaren som behållit bilen i sina gömmor fram till idag då den plötsligt dykt upp på Bonhams auktion. Wood & Picketts konverteringar är vida berömda och bland kunderna fanns Elton John, Mick Jagger och Paul McCartney. När Range Rovern var ny ska den ha kostat motsvarande två miljoner kronor i dagens penningvärde. Den 47 år gamla Range Rovern ser fortfarande modern ut med djärva gallergrill, men kommer att kräva mycket renovering. 

Bilen har originalmotorn i behåll, en V8 på 3,5 liter och 127 hästkrafter. Range Rover kan sägas vara alla lyx-SUV:ars urmoder och Sellers bil  har bara gått 12259 mil på alla år, även om utsidan är tämligen patinerad. Den säljs nu på Bonhams nätauktion, och kort före auktionens slut är priset endast uppe i 5000 pund vilket kan göra den celebra bilen till ett otroligt fynd. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester