Persbrandt har blivit raggare: ”Så jävla ball asså”

Skådespelaren Mikael Persbrandt avslöjar att han har blivit raggare. Han köpte nyligen en Oldsmobile med 7,5 liters V8 från 1970. 
– Så jävla ball asså, säger Persbrandt. 

Mikael Persbrandt, som är en sann bilentusiast och skicklig racerförare, har uppgraderat sitt garage igen. Under ett besök på Platinum Cars i Helsingborg avslöjar skådespelaren att han har blivit med en mäktig jänkarbil. 
– Jag är dessutom nybliven raggare med en Oldsmobile 442 W30 1970 med 7,5 liters V8. Så jävla ball asså, säger Persbrandt. 

Bilen anses av många vara Oldsmobiles bästa modell någonsin och är från den gyllene muskelbilsepoken. V8-motorn är på 370 hästkrafter. Namnet 442 kommer sig av att bilen har fyrportsförgasare, fyraväxlad manuell låda och dubbla avgasutblås. Bilen klarar kvartsmilen på 13,7 sekunder, en otroligt imponerande siffra när det begav sig 1970.

För Persbrandt är bilar och motorcyklar något mycket mer än ett fortskaffningsmedel. 
– Jag har ett brinnande intresse för det här. Jag kan njuta av det gamla och det nya och har till vardags en vanlig bruksbil. Det är ett brett och genuint och innerligt intresse jag har ända sedan jag var liten, berättar han. 

Och det verkar som att han kom hem med ännu en fin bil efter besöket hos Platinum Cars. Numera finns en fantastisk Ferrari California i stjärnans garage. Men i nuvarande vinterkyla blir det nog inte så många turer i den läckra cabben med 560 hästkrafter. Sedan tidigare har han bland annat en Mercedes GT R som han vunnit tävlingar med på Gotland Ring.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester