Perfekta Hjulklappen! En Koenigsegg för 62 miljoner

Annons

Årets Hjulklapp? 
Det måste vara denna Koenigsegg Agera One:1.
Den sällsynta, exklusiva och extremt snygga bilen kommer göra större succé än ett stormkök hos varje bilälskare. 

Stormköket utsågs i dag till årets julklapp i Sverige för att vi ska klara hemestern och det nya friluftslivet sedan coronarekommendationerna trädde i kraft. Men ganska många svenskar önskar sig inte något stormkök i hjulklapp, lika lite som de önskade sig någon mobilask förra året. 

Annons

Här är ett säkert julklappstips för dig som har svårt att komma på något till den sanne bilentusiasten. En extremt exklusiv, extremt snabb och extremt snygg Koenigsegg One: 1.

Den finns sedan ett bra tag tillbaka till salu hos den auktoriserade Koenigsegg-återförsäljaren Supervettura i Storbritannien. Så det gäller att slå till snabbt nu innan någon annan hinner före. 

Annons

Dessutom är det i princip en världsrekordbil som hamnar under granen, för sedan SSC Tuatara tog tillbaka sitt rekordförsök tillhör rekordet fortfarande Koenigsegg Agera RS med 449 km/h. 

One: 1 är en vassare version av Agera med ett effektförhållande på en hästkraft per kilo. Det gav otroliga fartresurser och 0-100 km/h går på endast 2,8 sekunder. Endast sex exemplar tillverkades av One:1. Det nu aktuella exemplaret är förvisso högerstyrt, men Supervettura lovar att Koenigsegg-fabriken kan fixa till ratten på rätt sida. 

Annons

Under huven finns femliters-V8:an med dubbelturbo som driver de flesta av Koenigseggs hyperbilar från senare år. Koenigsegg kallar bilen ”Megacar” eftersom effekten är en mega-watt, 1360 hk. 

Prislappen är dock lite svettig, 62 miljoner kronor. Men eftersom bilen varit till salu tid går det kanske att få lite Black Friday-rabatt nästa vecka?

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *