Per Gessles superklipp – popkungen sålde sin ovanliga Ferrari

Per Gessle har sålt en av sina finaste Ferrari och av allt att döma gjort ett superklipp, kan Carup avslöja. Vinsten på hans Ferrari LaFerrari bör vara omkring 25 miljoner kronor. 

Artisten Per Gessle har en av Sveriges mest värdefulla samlingar av Ferraribilar. Samlingen innehåller ett 10-tal av de finaste Ferraribilarna du kan hitta. Totalt har samlingen varit värd närmare 100 miljoner kronor. De mest värdefulla bilarna i samlingen har hittills varit två exemplar av hyperbilen Ferrari LaFerrari, en coupé och en öppen bil. 

Nu kan Carup avslöja att Per Gessle valt att sälja sin ena Ferrari LaFerrari i en av Sveriges dyraste bilförsäljningar någonsin. Av allt att döma har Per Gessle gjort ett mångmiljonklipp. Per Gessle köpte bilen ny 2014 för cirka 15 miljoner kronor. Han har under åren visat upp den läckra LaFerrarin i färgen Grigio Reventon med den personliga nummerskylten ”LaLaLa” på flera banevent. De senaste åren har bilen varit avställd och nu är det helt färdigkört för Gessle med den bilen. För några dagar sedan sålde Per Gessle tillbaka bilen till Ferrarihandlaren Autoropa i Arlöv utanför Malmö. 

Bilen har under alla år bara rullat 264 mil och är idag värd långt mycket mer än vad Gessle köpte bilen för. Modellen finns bara i 499 exemplar och liknande bilar har på auktioner gått för cirka 40 miljoner kronor. Proveniensen med Per Gessle som tidigare ägare gör inte precis bilen mindre värdefull. Det kan innebära att Per Gessle gjort ett nätt klipp på 25 miljoner kronor under de åtta år han haft bilen – en vinst på tre miljoner per år. 
– Jag gillar mest och ha dem och putsa på dem, har han berättat för Motorjournalen.

Trots att den har några år på nacken är LaFerrari en av världens mest potenta superbilar. Den har en V12-motor på 795 hästkrafter i kombination med två elmotorer. Totalt är effekten 963 hästkrafter. Toppfarten är 340 km/h och det tar mindre än 15 sekunder att komma upp i 300 km/h. 

Som tur är finns en ännu dyrare Ferrari LaFerrari hemma i garaget i Tylösand. Per Gessle har kvar sin öppna Ferrari LaFerrari Aperta. En liknande bil såldes för några veckor sedan för 55 miljoner kronor. Kanske har försäljningen gjorts för att lämna plats åt en ny bil, det är vad vi hoppas. Per Gessle är dessutom skivaktuell med PG Roxette som släppt en ny singel.
Carup har sökt Per Gessle och Autoropa. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester