Oväntade utgången: Kamerabilen kör ifrån Koenigsegg och Lamborghini

Här blir Koenigsegg och Lamborghini prankade – av kamerabilen. 
I en ny video används NIO EP9 som kamerabil – och kör oartigt nog ifrån de båda superbilarna.

Elbilsföretaget NIO körde om Tesla på börsen förra året och steg med 1224 procent. Nu visar det sig även att företagets nya elbilar är mycket snabba och kan köra förbi bensindrivna storheter. 

I en ny video används NIO EP9 som kamerabil när en Koenigsegg Agera R ska ha ett dragrace mot en Lamborghini Aventador SVJ. De två superbilarna hör till världens snabbaste bilar, men det är kamerabilen som stjäl showen. 

Lamborghinin tar ledningen, men när racet tas repris och kameran zoomar ut visar det sig att kamerabilen NIO EP9 är ännu snabbare än de två fossildrivna superbilarna. 

Den dammiga banan gjorde att kraften var svår att få ner i backen och Lamborghinin klarade kvartsmilen på långsamma 12,32 sekunder och toppade 191,2 km / h. Koenigsegg behövde 13,17 sekunder och passerade linjen på 199,1 km / h.  Hade banan varit perfekt hade troligen utgången blivit en annan i den kinesiska tidningen YiChes test.

Kamerabilen Nio EP9 som dessutom startade en bit efter Lamborghinin och Koenigseggen redovisar inte sin tid, men var före superbilarna i mål. Inte så konstigt kanske med tanke på att NIO EP9 har 1341 hk från fyra elmotorer, en vid varje hjul. Bilen ska klara 0-100 km/h på 2,7 sekunder.