Oväntade synen: Hittar Saabs ovanligaste modell i naturen

Här är den otroliga upptäckten ute i den svenska naturen. En vandrare sprang på en samling med ovanliga och värdefulla Saabar. Bland bilarna fanns två exemplar av Saabs allra ovanligaste modell: 9-4X som bara tillverkades i 814 exemplar. 

Bilderna på ovanliga och värdefulla Saab-bilar ute i naturen i den svenska sommargrönskan har väckt stor uppmärksamhet sedan de publicerats i sociala medier. Någonstans i Sverige står en värdefull Saab-samling parkerad ute i naturen. Men bilarna är inte övergivna.
– Jag sprang på bilarna, det såg ut att vara i närheten av en sommarstuga, säger personen som gick förbi och tog några bilder. 

Bland bilarna fanns två stycken Saab 9-4X, Saabs sista modell som visades i november 2010. Bilen tillverkades bara i 814 exemplar i GM:s Mexico-fabrik innan produktionen upphörde på grund av Saabs konkurs. Idag är bilmodellen mycket eftertraktad och exemplar säljs för över 500 000 kronor. Det har sålts exemplar av modellen för över en miljon kronor. I Sverige finns idag bara 41 inregistrerade exemplar av Saab 9-4X. 

Saab 9-4X var en av de sista modellerna som tillverkades. Här bredvid konceptbilden Saab 9-X BioHybrid. Vissa exemplar av 9-4-modellen har sålts för över en miljon kronor.

Saab 9-4X fick strålande recensioner i pressen när bilen var ny, även om den kanske inte var en äkta Saab. Grunden för modellen, som tillverkades i Mexiko, var Cadillac SRX. Den motorstarkaste Hirsch-modellen hade en V6-motor med turbo på 330 hästkrafter och var en mycket snabb bil.

De extremt ovanliga 9-4-bilarna som parkerats i ute i det fria har sällskap av en Saab 900 Cabriolet med Aero-paket och flera andra värdefulla Saabar. Bilarna kan ge intrycket av att vara lämnade åt sitt öde, men de ska enligt uppgifter ingå i en av Sveriges största Saab-samlingar.  

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester