Fyndet i containern: Muskelbil värd 35 miljoner gömd i 46 år

Den mytomspunna muskelbilen Plymouth Hemi Cuda Convertible återfanns efter 46 år i en dammig container på self storage. Endast 14 exemplar tillverkades 1970, och bilen är värd cirka 35 miljoner. Den nya ägaren nöjde sig med att byta däck och se över bilens mekanik.

Plymouth Hemi ’Cuda Convertible är en av världens mest sällsynta och eftertraktade muskelbilar. Nu har ett exemplar återfanns efter att ha stått i en dammig förvaringcontainer på self storage i USA sedan 1976. Varför ägaren låtit den enormt värdefulla bilen stå i en förvaringsbox i alla år är okänt, men pengarna hade knappast förräntat sig bättre någon annanstans.

Förvaringscontainern på ett self storage dolde en mycket dyrbar hemlighet. Plymouth Hemi Cuda Convertible från 1970 som bara finns i 14 exemplar, varav endast fem var manuella.

Plymouth Hemi Cuda från 1970 har en björnstark V8 på 7,2 liter och 425 hästkrafter som ger bilen prestanda som än idag är respektingivande. 0-100 km/h går under sex sekunder. Exemplaret som hittades är en av endast 14 Hemi Cuda Convertible som tillverkades 1970, uppger Carscoops. Genom att den är manuell är den ännu ovanligare, endast fem manuella bilar har tillverkats. Köparen fick registreringsskylten KK Hemi på köpet, den ska utläsas ”King Kong Hemi”.

Bilen har nu köpts upp av den kände samlaren Darryl Wischnewsky, uppger Apex Motorsports som förmedlat bilen. Prislappen är hemlig, men liknande bilar som inte varit helt i originalskick har sålts för så mycket som 27 miljoner kronor på auktioner.

Den nye ägaren kommer inte att renovera bilen trots alla år i förvaringscontainern. Märkligt nog är den i toppskick. Han nöjer sig med att fräscha upp mekaniken och sätta på en uppsättning tidstypiska däck. Bilen ska visas på Muscle Car och Corvette Nationals show, precis längst fram nära ingången.

Den 7,2-liters V8:an är på 425 hästkrafter och har pres
Redan för sju år sedan såldes en liknande bil, men med automatlåda, för 35 miljoner kronor. Den aktuella bilen är manuell vilket gör den ännu mer värdefull.