Otroliga bilhallen – full med unika rallyikoner

Tänk dig att komma in i bilhall där det bara säljs ikoniska rallybilar. Välkommen till KG Motorsport – här kan du slå till på allt från en Subaru WRX STI S7 som körts av Petter Solberg till en Olsbergs Ford Flesta med 750 hästkrafter byggd för Ken Block. 

Bilhandlaren KG Motorsport är rena drömstället för den som gillar rallybilar. Hä hittar du inga vanliga begagnade bilar, utan hela bilhallen är fylld med rallybilar. Det är allt från fabriksnya rallybilar till historiska bilar. Den unika handlaren finns i Nordirland och har ett antal unika bilar från rally-VM till salu.

I en uppmärksammad video visar ägaren Kieron Graffin upp ett par unika Subaru WRX STI S7 WRC som körts av legenderna Petter Solberg och Richard Burns. En av bilarna användes när Burns vann Rally New Zealand-etappen 2001. Det finns även en Toyota Corolla från 1997 i Castroldekor som körts i rally-VM.

En av de mest hästkraftstinna bilarna är en Olsbergs Ford Fiesta som användes av framlidne Ken Block i hans Gymkhana-serie. Den lilla Forden har galna 750 hästkrafter. För den som älskar klassiker finns en Opel Manta och en Nissan 240 RS som bara gått 50 mil. Ägaren har sina knep för att spåra upp rariteterna. 
–Jag är alltid på jakt, alltid vaksam, säger han.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester