Ola Källenius smygvisar Mercedes nya små bilar redan i år

Mercedes-Benz vd Ola Källenius lovar nu att premiärvisa de nya mindre modellerna senare i år. 
Ersättarna till A-klass, B–klass CLA, CLA Shooting Brake, GLA och GLB kommer både som förbränningsbilar och elbilar. 
– Vi kommer att fokusera på de modeller som vi tror är mest framgångsrika på en världsomspännande basis, säger Ola Källenius till AutoNews Europe. 

Mercedes-Benz satsar hårt på att bli ännu lyxigare och mer premium, allt för att kunna ta ännu mer betalt för bilarna. Men de kompakta instegsmodellerna blir kvar.  Ola Källenius bekräftar nu att företaget kommer att förhandsvisa de nya modellerna senare i år. Enligt uppgifter lägger Mercedes ner de allra billigaste A-klass och B-klass medan CLA, CLA Shooting Brake, GLA och GLB blir kvar.

– Det korta svaret är ja. Men vi kommer att fokusera på de modeller som vi tror är mest framgångsrika på en världsomspännande basis. Vi kan senare i år till och med reta er hur den framtiden skulle se ut, sade Ola Källenius till AutoNews under ett investerarsamtal. 

Bilarna tros både komma som elbilar och med förbränningsmotor. Redan idag finns GLA och GLB som elbilar, men även CLA och CLA Shooting Break går att få helt elektriska när de nya modellerna kommer. Det ryktas också om att Mercedes ska släppa en Baby G-klass på samma bottenplatta. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester