Nya Peugeot 408 hakar på senaste trenden: Crossover-Coupé

Peugeot kommer med en helt ny modell. Säg bonjour till  nya Peugeot 408. Bilen är både coupé och SUV på samma gång – bilvärldens hetaste trend. 

Sedan och halvkombi är ute sedan länge, och SUV:ar är inte lika hett längre. Bilvärldens allra hetaste trend är Crossover-coupéer. Peugeot är snabba att haka på med sin helt nya 408. Bilen är en mellanklassare med mer innovativ design än konkurrenter som Skoda Octavia, Ford Focus och VW Golf. 

Lägre än en SUV och högre än en kombi.

Bilen är större än 308, och aningen mindre än gamla 508. Den är 469 centimeter lång och omkring 150 centimeter hög. Bilen delar mycket av tekniken och konceptet med Citroën  C5 X. Designmässigt är det dock ganska stor skillnad mellan bilarna. 

Grundmotorn är en 1,2-liters trecylindrig turbo på 130 hästkrafter som kommer med automatlåda. Det kommer också laddhybrider med 180 respektive 225 hästkrafter. Batteriet är på 12,4 kWh, men Peugeot har inte gått ut med räckvidden ännu. Det ska också kommer en helt elektrisk version så småningom. 

Invändigt så kommer 408:an med Peugeots i-Cockpit-instrumentering som ger ett modernt och ombonat intryck med sin lilla ratt.